Ενίσχυση της συνεργασίας των Υπηρεσιών Πληροφοριών Βουλγαρίας - Μεγάλης Βρετανίας



Αύγουστος 11, 2012.

Λονδίνο.

Η Βουλγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν ακόμη στενότερη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας καθώς Βρετανοί ειδικοί θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των νόμων που ρυθμίζουν  τις δραστηριότητες  των υπηρεσιών ασφαλείας της Βουλγαρίας.


(Δεδομένου ότι υπήρξε μια συνεχής κόντρα των βουλγαρικών πολιτικών κομμάτων για τη δραστηριότητα αυτή, από φόβο που εκπήγαζε από τις δραστηριότητες  του, σχετικά, πρόσφατου κομμουνιστικό καθεστώτος,  στη Βουλγαρία).

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ  μετά τη συνάντηση που είχε με τον  Υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, William Hague, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συζητήσεις και τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα προταθούν οι νέοι νόμοι που θα διέπουν την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών καθώς και τον τομέα των πληροφοριών του Στρατού.

Το νέο σχέδιο νόμου προγραμματίζεται να κατατεθεί στη βουλγαρική Βουλή,  τον Απρίλιο του νέους έτους.

Ο πρόεδρος Πλεβνέλιεφ ευχαρίστησε τον William Hague για τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην υποστήριξη των βουλγαρικών αρχών στην προσπάθεια αποκάλυψης των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο ‘Σαράφοβο’ του Μπουργκάς.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- www.echedoros-a.gr