Τσερβενκόφσκι: Ο Γκρούεφσκι υποτιμά τελείως τη νοημοσύνη του λαού



Αύγουστος 11, 2012.

 Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της Αντιπολίτευσης ( SDSM)- του σλαβικού κράτους των Σκοπίων-,σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Γράντσανσκι- Граѓански, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από τις  ‘δραστηριότητες του καλοκαιριού’.


« Οφείλω να πω, ότι στην αρχή, πολλοί ήταν επιφυλακτικοί  με την απόφασή μας – εν μέσω καλοκαιριού και σε τροπικές θερμοκρασίες των Σαββατοκύριακων -αν  θα μπορούσαμε να οργανώσουμε πετυχημένες συγκεντρώσεις ακόμη και μαζικές διαδηλώσεις.

Αλλά αποδείχθηκε ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είχε  την οργάνωση και την ικανότητα να  ενεργήσει σε ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων ώστε να ενημερώσει το λαό για την πραγματική κατάσταση της χώρας. Αποδείχθηκε ότι  οι πολίτες θέλουν να εκφράσουν  τη δυσαρέσκεια και το θυμό τους για την κατάσταση αυτή και να συμμετάσχουν ενεργά σε μια διαδικασία αλλαγής της χώρας προς το καλύτερο», δήλωσε ο Τσερβενκόφσκι.

Σε ερώτηση του περιοδικού «Γράντσανσκι»- Πολίτης,  ποια είναι η εκτίμηση του, για τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, όπως αυτό παρουσιάστηκε πριν από δέκα ημέρες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Τσερβένκοφσκι δήλωσε έκπληκτος για τις δηλώσεις Γκρούεφσκι:

« Μπορώ να δώσω μόνο δύο πιθανές εξηγήσεις. Ή ότι ο Γκρούεφσκι υποτιμά  τελείως τη νοημοσύνη των πολιτών και πιστεύει ότι μπορεί να τον χειριστεί όπως θέλει ή έχει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα και ζει σε έναν εικονικό κόσμο, σαν αυτόν που ο ίδιος μέσα από τις κυβερνητικές διαφημίσεις παρουσιάζει.

Η χώρα σήμερα αντιμετωπίζει την ανεργία, την φτώχεια σε βαθμό ρεκόρ, μέσα σε τεράστια ύφεση και απειλητική έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία, με διπλάσιο εξωτερικό χρέος και έχουμε τον πρωθυπουργό να μιλά για επιτυχείς μεταρρυθμίσεις, για εισροή ξένων επενδύσεων και πολλά παρόμοια.

Όταν η χώρα πλήττεται σε άποψη δημοκρατίας, όπως παρουσιάζεται από τις εκθέσεις της ‘Διεθνούς Αμνηστίας’ και του ‘Στέιτ Ντιπάρτμεντ’ που αναφέρεται ως «χώρα με πολιτικούς κρατούμενους στην οποία απειλείται η ελευθερία του Τύπου.

Από τις εκθέσεις των «Freedom House» και των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα» που μας θέτουν στον πάτο, μαζί με ορισμένες αφρικανικές δικτατορίες και την ίδια στιγμή έχουμε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι να μιλάει για προόδους, ελευθερία των πολιτών και κράτος δικαίου και ασφάλειας», δήλωσε ο Τσερβενκόφσκι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- www.echedoros-a.gr