Τουρκία: Θα αρχίσει η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Χακκάρι



Αύγουστος 27, 2012.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών πόρων, Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι  η περιοχή Χακκάρι είναι πλούσια στο υπέδαφος, και οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν παρά τη δράση της κουρδικής τρομοκρατίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Η περιοχή αυτή της νοτιοανατολικής Τουρκίας είναι  έχει σοβαρά κοιτάσματα πετρελαίου, χαλκού, ψευδαργύρου και με την δημιουργία φραγμάτων μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η γεωργική παραγωγή,αλλά προς το παρόν η τρομοκρατική δραστηριότητα έχει αναστείλει την εκμετάλλευσή τους,  είπε ο Γιλντίζ, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Σαμπάχ’.

«Δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκρατία. Το τρυπάνι θα φυλάσσεται από μονάδες ασφαλείας και η συνέχιση της διαδικασίας της έρευνας θα συνεχιστεί την άνοιξη», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ορυκτός πλούτος στην περιφέρεια Χακκάρι βρίσκεται σε 15 διαφορετικές περιοχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, όπως δημοσιεύει τη ‘Σαμπάχ’, η περιοχή έχει 351 τόνους τιτανίου, 15.000 τόνους χρωμίου και μολύβδου-ψευδαργύρου, θείου καθώς και γεωθερμική ενέργεια.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr