Σκόπια: Πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο διατίθενται για Σλάβους μαχητές του 2001



Σεπτέμβριος 6, 2012.

Περισσότερα από 50 χιλιάδες πρώην μέλη των σλαβικών δυνάμεων ασφαλείας «branitella», αναμένεται να ωφεληθούν αν ψηφιστεί ο νόμος για την κοινωνική και οικονομική αποκατάστασή τους, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Καθ’ όν  χρόνο ο σχετικός νόμος βρίσκεται σε διαδικασία συζήτησης, μέχρι στιγμής δεν  έχουν εκπονηθεί  τα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του σλαβικού κράτους.

Ωστόσο, -γράφει το δημοσίευμα- οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το κόστος θα φθάσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την φροντίδα των πρώην μελών των σλαβικών δυνάμεων ασφαλείας που ονομάζονται ως ‘Μπρανιτέλα’ και συμμετείχαν στη σύγκρουση του 2001 με το αλβανικό στοιχείο.

Με την ψήφιση του νόμου, όλα τα πρώην μέλη θα λάβουν ειδική κοινωνική θέση και νοσοκομειακή φροντίδα με πολλά άλλα οφέλη.

Όμως  ο νόμος αυτός προβλέπει δεν προβλέπει τίποτε, ούτε κοινωνικά δικαιώματα, για τους Αλβανούς, δηλαδή, τα πρώην μέλη του «Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού» - UCK, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr