ΗΠΑ: «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την Αλβανία»



«Ο Φίλιπ Ρίκερ προέτρεψε τον Μπερίσα να ξεπεράσει τα κομματικά συμφέροντα και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις»


Σεπτέμβριος 6, 2012.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις κατά το επόμενο έτος την Αλβανία.


Καθόρισε, μάλιστα, ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Ο Αμερικανός διπλωμάτης έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλβανό πρωθυπουργό και την αντιπολίτευση, να ξεπεράσουν  τα στενά πολιτικά συμφέροντα και να σκεφθούν το συμφέρον της χώρας τους.

Στη  κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σαλί Μπερίσα, ο Ρίκερ  δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην Αλβανία.

«Η Ουάσιγκτον θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την Αλβανία το επόμενο έτος. Ελπίζουμε να δούμε πρόοδο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και το σεβασμό της ανεξαρτησίας των δημοκρατικών θεσμών. Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την χώρα, είναι κρίσιμες για τις μεταρρυθμίσεις και την αξιοπιστία των στόχων που είναι πέρα από τα στενά κομματικά συμφέροντα και εξυπηρετούν κυρίως τις επιθυμίες του αλβανικού λαού», δήλωσε ο Ρίκερ.

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τον αρχηγό του αλβανικού κράτους, Μπουγιάρ Νισάνι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr