Τουρκία- Beytüşşebap: Ο στρατός σκότωσε 30 αντάρτες του PKK




Σεπτέμβριος 7, 2012.

Σε επιχείρηση του τουρκικού στρατού, της πολεμικής αεροπορίας και δυνάμεων ασφαλείας στην περιφέρεια Σιρνάκ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 30 Κούρδοι αυτονομιστές, όπως αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Η μεγάλη επιχείρηση που συνεχίστηκε και σήμερα στις ορεινές περιοχές Kato Dağı, Laleş και  İncebel Dağları είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλων 8 ανταρτών.
Χθες είχε ανακοινωθεί ότι ο τουρκικός στρατός σκότωσε 18 Κούρδους, ενώ την πρώτη ημέρα της δράσης την Τετάρτη είχαν σκοτωθεί άλλοι τέσσερις αντάρτες.

Οι Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις των τούρκικων F-16 και των ελικοπτέρων Cobra, αφού πρώτα είχαν εντοπιστεί με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Οι  Κούρδοι αγωνίζονται 30 χρόνια

Στο μεταξύ ο Κούρδος βουλευτής της περιοχής Βαν του κόμματος BDP, Nazmi Gür και ο Κούρδος βουλευτής της περιοχής Σανλιούρφας, İbrahim Binici καθώς και δήμαρχοι και άλλα μέλη του κόμματος ήρθαν στην πόλη Beytüşşebap, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα των Κούρδων. Επισκέφθηκαν τους καταστηματάρχες της πόλης και κατέληξαν στο Δημαρχείο.

Ζήτησαν να δούνε τους νεκρούς Κούρδους

Οι βουλευτές του τούρκικου κοινοβουλίου μίλησαν για το καθεστώς στο οποίο βιώνουν οι  Κούρδοι μαχητές  και ζήτησαν από τις τουρκικές στρατιωτικές αρχές να δούνε τους νεκρούς. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι, είπαν ότι δεν μπορούν να τους επιτρέψουν  τη μετάβαση στην περιοχή των συγκρούσεων με απόφαση του οικείου κυβερνήτη.
Ο βουλευτές δήλωσαν ότι οι Κούρδοι αγωνίζονται για ελευθερία και δικαιοσύνη 30 χρόνια και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr