Τουρκία: «Το Ισραήλ ετοιμάζεται να ζητήσει συγνώμη για Μαβί Μαρμαρά»



Σεπτέμβριος 7, 2012.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο  πιο στενός σύμμαχος του Ισραήλ, προβαίνει σε μεσολαβητικές προσπάθειες, για να συμφιλιώσει τη χώρα αυτή με την Τουρκία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα  που επικαλείται ισραηλινή εφημερίδα.


Οι Αμερικανοί προσπαθούν να πείσουν τους Ισραηλινούς να ζητήσουν συγνώμη από την Τουρκία, για τους εννέα Τούρκους που σκότωσαν στο σκάφος «Μαβί Μαρμαρά», έξω από τη Γάζα. Για να τους πείσουν, θέτουν ως παράδειγμα, την απολογία της Ουάσιγκτον προς το Πακιστάν και ζητούν να τους μιμηθούν οι Ισραηλινοί.

Υπενθύμισαν στον Λίμπερμαν ότι τον περασμένο Νοέμβριο σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα, σκότωσαν από λανθασμένη εκτίμηση 24 Πακιστανούς στρατιώτες.

Για το θέμα αυτό η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον , ως εκπρόσωπος της χώρας της, ζήτησε συγνώμη, αφού επί πολλούς μήνες οι σχέσεις ΗΠΑ και Πακιστάν είχαν ‘παγώσει’.

Για την αιματηρή επίθεση στο τούρκικο σκάφος η Τουρκία διέκοψε τις σχέσεις με το Ισραήλ, από το οποίο απαίτησε να της ζητήσει συγνώμη.

Όπως γράφει το δημοσίευμα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δεν αρνήθηκε μια παραπλήσια έκφραση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr