Οι νάρκες και το ενδιαφέρον της πριγκίπισσας της Ουαλλίας


Ένα σχόλιο από τον αναγνώστη μας Nick, με αφορμή τη δημοσίευμα μας για τις νάρκες της Σερβίας

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από τότε. Με εντολή και χρηματοδότηση της ΝΤΠ (New World Order), μεθόδευσαν την εκκαθάριση ναρκοπεδίων ανά την υφήλιο, ώστε να διακινούνται ελεύθερα και χωρίς απώλειες οι … λαθρομετανάστες, τα φτηνά εργατικά χέρια, οι δούλοι του 21ου αιώνα. Εργαλείο τους η «Συνθήκη της Οττάβα» που υποστηρίχτηκε ιδιαίτερα από την πριγκίπισσα Νταϊάνα (1961- 1997).



 Εξ αρχής το ενδιαφέρον της Πριγκίπισσας της Ουαλίας – όπως άλλωστε και του καθένα από εμάς - επικεντρώθηκε στα θύματα των ναρκών και κυρίως στα παιδιά που παίζουν γύρω από αυτές. 
Ο σημαντικός ρόλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα - και των σχετικών ΜΚΟ που ήταν από πίσω της και την «έσπρωχναν» για τον σκοπό αυτόν - φάνηκε λίγο αργότερα (*).

 Χάρη στο μέγεθος της συναισθηματικής επιρροής της, ο «ξαφνικός» θάνατός της στις 31 Αυγούστου του 1997 – ύστερα από ξέφρενο κυνηγητό στους δρόμους του Παρισιού - ώθησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων κρατών να υπογράψουν και να επικυρώσουν την εν λόγω συνθήκη. 


Αντιγράφω από την Wikipedia:

Η Νταϊάνα επισκέφτηκε την Αγκόλα τον Ιανουάριο του 1997 και διέσχισε ένα ναρκοπέδιο, δύο φορές, ώστε να σιγουρευτεί ότι όλα τα παριστάμενα μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν την κίνησή της αυτή. Την περίοδο αυτή ο πληθυσμός της χώρας ήταν περίπου 10 εκατομμύρια και υπήρχαν σε αυτή 10-20 εκατομμύρια νάρκες ξηράς, απομεινάρι του εμφυλίου πολέμου. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους (1997) επισκέφτηκε τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη με το «Δίκτυο Επιζώντων από Νάρκες Ξηράς». Όταν έλαβε χώρα ο δεύτερος απολογισμός σχετικά με τις νάρκες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ επαίνεσε και απένειμε φόρο τιμής στο έργο της Νταϊάνα σχετικά με τις νάρκες: "Όλοι οι αξιότιμοι βουλευτές θα γνωρίζουν τη σημαντική συνεισφορά της πριγκίπισσας Νταϊάνα με το να ενημερώσει πολλούς από τους ψηφοφόρους μας για το ανθρώπινο κόστος των ναρκών ξηράς. Ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε την εκτίμηση μας στο έργο της και στο έργο των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (ΜΚΟ), που έχουν πραγματοποιήσει εκστρατείες ενάντια στις νάρκες ξηράς, είναι να προωθήσουμε το νομοσχέδιο και να ανοίξουμε το δρόμο για μία παγκόσμια απαγόρευση των ναρκών ξηράς."

(*) Κατά τη διάρκεια του έτους (1997) που "σκοτώθηκε", η πριγκίπισσα Νταϊάνα παρείχε απλόχερα - ιδιαιτέρως ορατή από όλα τα ΜΜΕ - υποστήριξη στη «Διεθνή Εκστρατεία για την Απαγόρευση των Ναρκών», μια εκστρατεία που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1997, δλδ λίγους μόνο μήνες μετά από τον άδικο θάνατό της. Το ότι την "καθάρισαν" από το παλάτι για τις ... γκομενοδουλειές της, είναι μάλλον για τους αφελείς!