Τουρκία: Μεγάλες επιχειρήσεις- Νεκροί : Κούρδοι- Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί



Σεπτέμβριος 16, 2012.

Σε επιχειρήσεις του τούρκικου στρατού που άρχισαν από την περασμένη Πέμπτη, μέχρι στιγμής έχουν φονευθεί 28 μαχητές του Κουρδικού εργατικού κόμματος, σύμφωνα με τούρκικες πηγές.

Πάνω από 5.000 Τούρκοι στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις στην επαρχία Χακκάρι συνεπικουρούμενες από την πολεμική αεροπορία.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επιθέσεις των Κούρδων αυτονομιστών και στις άλλες ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας. Έτσι, Κούρδοι μαχητές  επιτέθηκαν σε αστυνομικό όχημα στον οικισμό Karilova, της επαρχίας Μπινγκόλ, σκότωσαν οκτώ αστυνομικούς ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της επαρχίας αυτής.

Επίσης, στο Ντιγιαρμπακίρ Κούρδοι μαχητές επιτέθηκαν σε στρατιωτική φάλαγγα σκοτώνοντας τέσσερις στρατιώτες ενώ άλλοι  πέντε τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο οδόστρωμα πυροδοτήθηκε από τους Κούρδους αυτονομιστές.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr