Ερντογάν: Τι ζητώ από το ΡΚΚ



Σεπτέμβριος 18, 2012.

Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν  εξέφρασε  την πρόταση  για να σταματήσουν οι επιχειρήσεις  «θα πρέπει  να σταματήσουν όλες οι ενέργειες του ΡΚΚ και να καταθέσουν τα όπλα», είπε.


Ο πρωθυπουργός την προηγούμενη ημέρα  πληροφορήθηκε ότι στην Çukurca στο Χακκάρι σκοτώθηκαν  4 στρατιώτες, πικρές ήταν οι ειδήσεις και από την Μπιγκόλ με το θάνατο 8 αστυνομικών. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί, χωρίς αμφιβολία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με μία τιμή πληρώνονται. Αυτός ο αγώνας δεν είναι ανέξοδος. Θέλουμε να σταματήσει η αιματοχυσία. 

"Αν οι τρομοκρατικές οργανώσεις κλειδώσουν τα όπλα τους και γνωρίζω ότι πολλοί θέλουν να το κάνουν, εμείς ως κράτος, όπως έχει πει αυτή η κυβέρνηση θα διακόψουμε κάθε ενέργεια εναντίον τους. 

"Ωστόσο  η αστυνομία και ο στρατός δεν εγκαταλείπουν ποτέ τα όπλα τους. Και αυτό γιατί  ένα όπλο καταγράφεται ως στρατιωτικό εργαλείο για την αστυνομία. Η ειρήνη μαζί τους σημαίνει ότι θα αγωνιστούν μαζί τους για την εξάλειψη της τρομοκρατίας. Αυτό είναι το φωτεινό σημείο μας κάθε στιγμή»,
 είπε ο Ερντογάν στην έκκλησή του προς τους Κούρδους τρομοκράτες, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr