Μυστικές Υπηρεσίες: Έγινε μεταφορά όπλων από το Ιράν στη Συρία με πολιτικά αεροπλάνα



Σεπτέμβριος 20, 2012.
UNITED NATIONS- Reuters
Το Ιράν έχει χρησιμοποιήσει πολιτικά αεροσκάφη για μεταφορά  στρατιωτικού προσωπικού και μεγάλης ποσότητας όπλων μέσω του εναέριου χώρου του Ιράκ προς τη Συρία, προκειμένου να βοηθήσει το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να καταστείλει την από 18 μηνών εξέγερση κατά της κυβέρνησής του, σύμφωνα με πληροφορίες δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως αναφέρει το Ρόιτερς.


Νωρίτερα αυτόν το μήνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν  ότι έθεσαν ερωτήματα στο Ιράκ για ύποπτες ιρανικές πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ μεταφέροντας όπλα στον Άσαντ, που παραμένει πιστός  σύμμαχος του Ιράν.
 Το Ιράν ισχυρίζεται ότι δεν επέτρεψε τη διέλευση αεροπλάνων μέσω του εναερίου χώρου του.
Το Ρόιτερς εντούτοις επικαλούμενο μυστικές υπηρεσίες τονίζει ότι μεγάλες ποσότητες όπλων έχουν μεταφερθεί στη Συρία μέσω του Ιράκ και ότι οι αποστολές έχουν οργανωθεί από την Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά.
«Αυτό είναι ένα μέρος μιας αναθεωρημένης ‘modus operandi’ που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν  πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα, μετά τις προηγούμενες  εκθέσεις για το αντίθετο, σημειώνει η αναφορά, αντίγραφο της οποίας δόθηκε από διπλωματική πηγή του ΟΗΕ.
--
The Jerusalem Post
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr