Ελληνικά νησιά- μακροχρόνια μίσθωση, όχι πώληση


«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια "φούσκα" [σ.σ. ακινήτων] όπως συνέβη σε άλλες χώρες», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Σεπτέμβριος 19, 2012.

Αθήνα.

Η πώληση ελληνικών νησιών δεν βρίσκεται στο τραπέζι, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο Reuters, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο της μακροχρόνιας μίσθωσης ή άλλων τρόπων εμπορικής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας προορισμός για θερινές κατοικίες. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια "φούσκα" όπως συνέβη σε άλλες χώρες, αλλά είμαστε εντελώς υπανάπτυκτοι», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στη «φούσκα» των ακινήτων από την οποία ξεκίνησε η κρίση σε Ισπανία και Ιρλανδία.

Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τη γραφειοκρατία και να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που έχουν καθυστερήσει, προκειμένου να προσελκύσει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη στήριξη της οικονομίας της, σημείωσε.

Ο κ. Μηταράκης εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για το γεγονός ότι επτά σημαντικά επενδυτικά πρότζεκτ, συνολικής αξίας μισού δισ. ευρώ, έχουν «παγώσει» εδώ και μήνες, καθώς εκκρεμεί η έγκρισή τους από τη Βουλή.





Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr