Λιθουανία: Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των Κυπρίων




Σεπτέμβριος 10, 2012.

Υποστήριξη στο Κυπριακό, η οποία βασίζεται σε θέσεις αρχών, εξέφρασε η Πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaité, μιλώντας μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ανδρέα Ζήνωνος ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λιθουανία, με έδρα τη Βαρσοβία.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε συνάντηση που ακολούθησε την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βίλνιους, ο κ. Ζήνωνος, αφού διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Λιθουανίας για την υποστήριξη της χώρας της στο Κυπριακό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λιθουανίας κ. Grybauskaité συνεχάρη τον κ. Ζήνωνος για την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ανταποδίδοντας επίσης τις ευχές της προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και το λαό της Κύπρου.
Στη συνέχεια ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Κύπρο και έτυχε από τον κ. Ζήνωνος σχετικής ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας την αδιάλλακτη και αρνητική στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και της Τουρκίας.
Η Πρόεδρος της Λιθουανίας επανέλαβε την υποστήριξη της στο Κυπριακό, η οποία βασίζεται σε θέσεις αρχών. Επίσης, η Πρόεδρος της Λιθουανίας εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού.
Τέλος, λόγω της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Λιθουανία το δεύτερο εξάμηνο του 2013, η Πρόεδρος της χώρας ζήτησε και ενημερώθηκε από τον Πρέσβη για τις εμπειρίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr