«Το Ισραήλ και τα νέα ελληνικά σχέδια»



Σεπτέμβριος 10, 2012.

Το Ισραήλ και η Κύπρος σχεδιάζουν να φτιάξουν στην Ανατολική Μεσόγειο έναν υποθαλάσσιο αγωγό για την εξαγωγή του φυσικού αερίου, την υγροποίησή του και τη μεταφορά του με δεξαμενόπλοια.

Η αναφορά έγινε από το ελληνοκυπριακό  ραδιόφωνο που αναδημοσίευσε είδηση από τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times στην οποία αναφέρεται ότι το Ισραήλ και η Κύπρος σχεδιάζουν ένα πλάνο το οποίο δεν ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Το βρετανικό δημοσίευμα γράφει ότι θα δημιουργηθεί υποθαλάσσιος αγωγός από την θαλάσσια περιοχή Λεβιάθαν προς την νότια Κύπρο, όπου εκεί θα δημιουργηθούν εργοστάσια υγροποίησης του φυσικού αερίου και θα εξάγεται με δεξαμενόπλοια.

 Αυτό, άλλωστε, (συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα) ήταν και το θέμα συζήτησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Λευκωσία.

Η εφημερίδα του Λονδίνου αναφερόμενη  στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ, στο κομμάτι Λεβιάθαν, αναφέρει ότι υπάρχει ζήτημα για αυτό, μεταξύ του Ισραήλ του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ και  ότι τα δύο τελευταία μέρη κατηγορούν το Ισραήλ για κλοπή των κοιτασμάτων, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr