Κάιρο: Αιματηρές συγκρούσεις – 200 τραυματίες



φωτό από το αιγυπτιακό 'bokra.net'

Οκτώβριος 12, 2012.

Κάιρο.Αίγυπτος

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα στο Κάιρο μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι.

Οι υποστηρικτές των δύο ομάδων προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο της κεντρικής πλατείας ‘Ταχρίρ’.

Σύμφωνα με του γιατρούς των ασθενοφόρων υπάρχουν τραυματίες οι οποίοι επλήγησαν από πυροβολισμούς. Στην περιοχή γύρω από την πλατεία ακούγονταν πυροβολισμοί.

Το κτήριο του Αιγυπτιακού Κεντρικού Μουσείου στο Κάιρο επλήγη από πυρκαγιά, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Μέσα στο κτήριο πετάχτηκε πιθανόν κοκτέιλ Μολότοφ και προκάλεσε την πυρκαγιά.

Το Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο διαθέτει μια εξαιρετικά πολύτιμη συλλογή αρχαίων αιγυπτιακών αντικειμένων είναι δίπλα στην πλατεία Ταχρίρ, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιπάλων και των υποστηρικτών του Μούρσι.

Η σύγκρουση άρχισε όταν φιλελεύθεροι και αριστεροί διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των «μουσουλμάνων αδελφών».

Στη συνέχεια οι δύο ομάδας άρχισαν να αλληλο-σφεντονίζουν   πέτρες.

Η αστυνομία παρέμεινε σήμερα αδρανής και δεν επενέβη, ακόμη και όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις με πραγματικές μάχες στην πλατεία και στους γύρω δρόμους. Ο στρατός επίσης έλαβε εντολή να μην παρέμβει στις αιματηρές συγκρούσεις των πολιτικών αντιπάλων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr