Τέουτα Αρίφι: Να αδράξουμε την ευκαιρία που προσφέρει ο Füle



Οκτώβριος 12, 2012.

Σκόπια.

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός για την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση, Τέουτα Αρίφι, περιμένει  η χώρα της να αδράξει την ευκαιρία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο και θα πρέπει να έχουμε τη μέγιστη χρήση της θετικής ατμόσφαιρας και την υποστήριξη που προέρχεται από τους εταίρους μας στην ΕΕ», δήλωσε η αλβανικής καταγωγής αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Η δημιουργική προσέγγιση του Štefan Füle για τις διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Η Τέουτα Αρίφι θεωρεί ως εξαιρετική  την ευκαιρία στην πρώιμη φάση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασιστεί η σκοπιανο-ελληνική διαφορά.

Η Αρίφι απαιτεί προσοχή και τη μέγιστη χρήση της θετικής διάθεσης και του ρεύματος των Βρυξελλών για τη χώρα.

Ερωτηθείς σχετικά με το μνημόνιο κατανόησης που έστειλε ο κ. Αβραμόπουλος στο Σλάβο ομόλογό του, η Αρίφι απάντησε ότι πρέπει να διατηρήσουμε μια θετική ατμόσφαιρα.

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός αναμένει από την Ελλάδα να υποστηρίξει τα Σκόπια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου ώστε να λάβει η χώρα την έγκριση για επίσημες διαπραγματεύσεις, αναφέρει το ‘Κανάλ 5’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr