Η Ρωσία επιμένει σε εξηγήσεις από την Τουρκία για την κράτηση του αεροπλάνου


www.echedoros-a.gr

Οκτώβριος 11, 2012.

Μόσχα.

Η Τουρκία παραβίασε τη διμερή προξενική σύμβαση, με την άρνηση της Άγκυρας, να επιτρέψει στους Ρώσους διπλωμάτες να συναντηθούν με τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονταν επί του αεροσκάφους που είχε προορισμό τη Συρία, το οποίο η Τουρκία το εξανάγκασε αν προσγειωθεί στην τουρκική πρωτεύουσα.


Η Μόσχα επιμένει να λάβει εξηγήσεις για τις ενέργειες των τουρκικών αρχών και προέτρεψε να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεκσαντάρ Λουκάσεβιτς, όπως σημειώνεται στο Ria Novosti.

Την Τετάρτη το απόγευμα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ανάγκασαν αεροσκάφος της Συρίας που έκανε τη διαδρομή Μόσχα-Δαμασκός, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Στο σκάφος υπήρχαν 17 Ρώσοι πολίτες. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι λένε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου επί του αεροπλάνου βρέθηκε και κατασχέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr