Το ΝΑΤΟ δεν μειώνει τα στρατεύματά του στο Κοσσυφοπέδιο



«Ασταθής η κατάσταση ακόμη στην περιοχή»

Οκτώβριος 11, 2012.

Το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών στο Κόσοβο που υπηρετούν στην ειρηνευτική αποστολή των KFOR.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Στο Κοσσυφοπέδιο, δεν έχουμε σχέδια για τη μείωση της παρουσίας των στρατευμάτων στο εγγύς μέλλον. Όπως γνωρίζετε, είχαμε τη φιλοδοξία να μειώσουμε σταδιακά τις δυνάμεις μας εκεί, αν η κατάσταση της ασφάλειας συνέχιζε να βελτιώνεται. Όμως, λόγω της ασταθούς κατάστασης, την οποία παρατηρούμε τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε αναβάλει την απόφαση για τη μείωση των στρατευμάτων μας στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε κυρίως στη βόρεια Μιτρόβιτσα και συγκεκριμένα στα επεισόδια που έγιναν μετά τη δράση της κυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2011, με την εισαγωγή των συνοριακών σημείων ελέγχου Νο 1 και Νο 31, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr