Τουρκία: Υψηλή επιφυλακή- απέπλευσαν ναυτικές δυνάμεις


www.echedoros-a.gr

Οκτώβριος 14, 2012.

Η Τουρκία έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής και ενισχύει την ναυτική παρουσία της στη Μεσόγειο, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης της Κυριακής.

Φρεγάτες και πυραυλάκατοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Χουριέτ’ απέπλευσαν  από τις βάσεις του τουρκικού 


πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο  (Ακσάζ, Αλεξανδρέττα/ Ισκεντερούν, Μερσίνη και Αττάλεια) και από άλλες μικρές βάσεις φρεγάτες οι οποίες είναι εξοπλισμένες με συστήματα πυραύλων, με όπλα των 127 χιλιοστών καθώς και πυραυλάκατοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συρίας μετά από μία μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά στο Χαλέπι βρέθηκε το  πτώμα αξιωματικού της Σαουδικής Αραβίας  καθώς και Τούρκων μαχητών.
 Την ίδια ημέρα η Δαμασκός έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα τουρκικά αεροσκάφη.

Τεθωρακισμένα  στα σύνορα

Η ‘Hurriyet’ υπενθυμίζει ότι νωρίτερα παρόμοια μέτρα ελήφθησαν στις επίγειες δυνάμεις  της  και στην Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα στις συνοριακές περιοχές με τη Συρία εστάλησαν περίπου 60 άρματα μάχης, ενώ κατά μήκος των συνόρων βρίσκονται σε ετοιμότητα 250 τεθωρακισμένα οχήματα.

Σε ετοιμότητα η Πολεμική Αεροπορία

Επιπλέον στις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τουρκία που βρίσκονται στο Ντιγιαρμπακίρ και τη Μαλάτια έχουν αναπτυχθεί 15 μαχητικά  αεροσκάφη F-16. Ο συνολικός αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών που βρίσκονται σε επιφυλακή έχει φθάσει τα 55, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ρία Νόβοστι.

Στο μεταξύ νέα δημοσιεύματα φέρνουν την ανάμειξη της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στο συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Ανάμειξη Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας

Κατά τη μάχη έξω από το Χαλέπι σκοτώθηκε αξιωματικός  του Στρατού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε την Κυριακή η ιρανική τηλεόραση ‘Press’ επικαλούμενη συριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για  τον Μοχάμεντ αλ Σαλέμ Χαρμπί που σκοτώθηκε το Σάββατο στη μάχη μεταξύ μαχητών της αντιπολίτευσης και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Έχουν αναφερθεί επίσης ότι υπάρχουν  νεκροί αρκετοί μαχητές με τουρκική ιθαγένεια. 

Η σύγκρουση μεταξύ των καθεστωτικών δυνάμεων και των ανταρτών  έγινε στο Μάαρετ εν Νούουμαν, 73 χιλιόμετρα από το Χαλέπι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr