Οι Βαλκάνιοι «Χατζήδες» αναχώρησαν για τους Άγιους Τόπους των Μουσουλμάνων



Οκτώβριος 14, 2012.

Από τα Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο είναι οι πρώτες ‘φάλαγγες’ υποψήφιων προσκυνητών  που ορίστηκαν να πάνε στους Άγιους Τόπους της Μέσης Ανατολής  (των Μουσουλμάνων).


Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 4 χιλιάδες πιστοί Μουσουλμάνοι από τα Βαλκάνια θα επισκεφθούν του Άγιους Τόπους στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.

Προς στιγμή οι πρώτες ομάδες που αποτελούνται από 880 προσκυνητές από τα Δυτικά Βαλκάνια – το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια- βρίσκονται στο δρόμο προς τους Άγιους Τόπους της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτοί αποτελούν την πρώτη ‘παρτίδα’΄από τους 2.880 από τα Σκόπια και την Πρίστινα, που έχουν εκδηλώσει τη συμμετοχή τους για προσκύνημα στη Μέκκα, ώστε να γίνουν ‘Χάτζ’- (Χατζήδες δηλαδή προς το «τουρκο-ρωμέϊκο»).

Οι προσκυνητές, προχθές,  συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην πόλη Σκόπια από εκεί μετέβησαν  οδικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί με πτήση μέσω Ιορδανίας προσγειώθηκαν  στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η συμμετοχή των μουσουλμάνων προσκυνητών από τα Βαλκάνια, φέτος,  είναι τριπλάσια από ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr