Τουρκία: Συστοιχίες πυραύλων μεταφέρθηκαν στα σύνορα με Συρία



Οκτώβριος 14, 2012.

Λόγω της εσωτερικής αναταραχής στη Συρίας, όπου η σύγκρουση μεταφέρθηκε στη  συνοριογραμμή με τη Τουρκία, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε.


Στην παρατηρούμενη συγκρότηση Κουρδικών ομάδων, από το συριακό κόμμα PYD, που είναι η εκδοχή του PKK στη Συρία, αντιπαρατάχθηκαν στα τουρκο-συριακά σύνορα τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με τεθωρακισμένα άρματα μάχης, με πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής συστοιχίας καθώς και πυραύλους τύπου Stinger, που παραμένουν σε ετοιμότητα.

Στη συνοριογραμμή, επιπρόσθετα, εστάλησαν  διασυνοριακές μονάδες που κατέχουν άπταιστα την αραβική γλώσσα για τη διευκόλυνση του συνολικού έργου.

Οι πύραυλοι Stinger

Οι πύραυλοι Stinger χρησιμοποιούνται συνήθως σε χαμηλές πτήσεις των εχθρικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Ο Stinger μεταφέρεται εύκολα από ένα άτομο το οποίο μπορεί να το πυροδοτήσει από τον ώμο του, υπέρυθρες και υπεριώδεις ακτίνες εκπέμπονται προς την κατεύθυνση του στόχου. Οι πύραυλοι έχουν εμβέλεια 8-9 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα στόχου εύρους 1,55 μέτρα.

Ο Νταβούτογλου με τον ΥΠΕΞ Γερμανίας

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών  της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου,  ο οποίος συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη  με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας,  Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι σε ενδεχόμενες παραβιάσεις των συνόρων η Τουρκία θα προβεί σε απάντηση  στα σύνορα, χωρίς να αισθάνεται ότι έχει παραβιάσει  τη νομιμότητα».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr