«Η Τουρκία ξαναχτύπησε τη Συρία!»



Οκτώβριος 6, 2012.

Στην περιοχή Yayladağı της περιφέρειας Χατάι, χθες το βράδυ έπεσε μια οβίδα προερχόμενη από τη Συρία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να εκτοξεύσει βλήματα κατά της Συρίας.
Το πρωί στις επτά η ώρα, άλλη, μία οβίδα έπεσε κοντά στο χωριό Güveççi. Μετά από το περιστατικό αυτό απάντησε και η τουρκική πλευρά. Οι τελευταίες ρίψεις αναφέρονται περί τις τρεις η ώρα νωρίς το απόγευμα.

Συγκεκριμένα:


Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, χθες,  του τακτικού στρατού της Συρίας με τον Ελεύθερο Στρατό της Αντιπολίτευσης κοντά στην πόλη Λατάκια χρησιμοποιήθηκε πυροβολικό και έριξαν οβίδες.

Μία από αυτές έπεσε στην περιοχή  του τούρκικου χωριού Yayladağı της περιφέρειας Χατάι, στο ύπαιθρο, χωρίς να υπάρξουν ζημίες ή απώλειες ζωών.

Το 3ο Τάγμα των Συνόρων μετά το περιστατικό αυτό διατάχθηκε να ανταποδώσει με τα οβιδοβόλα του προς το συριακό έδαφος, όπως και έπραξε.

Όπως αναφέρεται οι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Από την άλλη πλευρά, κοντά στο χωριό Güveççi  , από τις επτά το πρωί άρχισαν οι συγκρούσεις του συριακού στρατού με τον Ελεύθερο Συριακό των ανταρτών. Οι συγκρούσεις ήταν κοντά στα σύνορα και οι κάτοικοι του χωριού Güveççi ξύπνησαν από τις βολές των πυροβολικών.

Αναφέρθηκε ότι μια οβίδα έπεσε σε τούρκικο έδαφος αλλά ήταν μακριά από κατοικημένη περιοχή, περίπου 800 μέτρα από χωριό και δεν  προξένησε ζημιές,  αναφέρει το δημοσίευμα του CNNTurk.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr