«Την Τρίτη η Ελλάδα αναστατώνεται!»



«Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί την Τρίτη την Αθήνα και δεν είναι γνωστό ακόμα πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες!»

Οκτώβριος 6, 2012.

Από την αρχή της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, πριν από τρία χρόνια είναι η πρώτη φορά που η Γερμανίδα Καγκελάριος θα επισκεφθεί τη χώρα αυτή.


Μετά από πρόσκληση  του Έλληνα πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη, η Μέρκελ θα πάει στην Ελλάδα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος  θεωρείται από τους Έλληνες ως υπεύθυνη για την πραγματική κρίση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Seibert, είπε ότι θα δώσουν από κοινού η Μέρκελ και ο Σαμαράς συνέντευξη Τύπου, αλλά ωστόσο το πρόγραμμα ακόμη δεν έχει καθοριστεί.

Η Μέρκελ επισκέφθηκε τελευταία φορά την Ελλάδα το 2007.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος λόγω των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας παρομοιάζεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με τον Χίτλερ.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε, λίγες ώρες αργότερα, ότι τα συνδικάτα του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα – ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που εκπροσωπούν την πλειονότητα των εργαζομένων θα προβούν σε μεγάλη διαμαρτυρία- επίδειξη, μπροστά από το Κοινοβούλιο της Αθήνας εκείνη την ημέρα.

Τα συνδικάτα θα διαμαρτυρηθούν  κατά της Μέρκελ και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του πυρήνα του εκτελεστικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr