Παλαιστίνιοι στα Τίρανα- ‘Προσοχή στις φιλο-ισραηλινές δηλώσεις’



Νοέμβριος 20, 2012.

Η πρεσβεία των Παλαιστινίων στα Τίρανα απάντησε  στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας η οποία εξεδόθη πριν από τέσσερις ημέρες και μέσω της οποίας, με διπλωματικό τρόπο, έριχνε την ευθύνη των ισραηλινών επιθέσεων στην παλαιστινιακή πλευρά, γράφει το δημοσίευμα.


Η παλαιστινιακή διπλωματική αντιπροσωπεία στη δήλωσή της αναφέρει:

«Τονίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πλήρη γνώση και αποδέχονται το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός ζει σε απομόνωση και σε πλήρη κατοχή από το Ισραήλ,  και ο παλαιστινιακός λαός σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα έννομα μέσα για να αποκτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία, να ζήσει με αξιοπρέπεια όπως κάθε άλλο έθνος στον κόσμο.

» Αποτέλεσμα της ισραηλινής κατοχής και της επιθετικότητας εναντίον των πολιορκημένων πληθυσμών της Γάζας, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα, στην πλειονότητά τους γυναίκες , παιδιά και ηλικιωμένοι. Σε μία από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 10 άτομα της ιδίας οικογένειας στο ‘αλ Νταλού’ της Γάζας και μέχρι τώρα υπάρχουν 915 τραυματίες» γράφει η ανακοίνωση της πρεσβείας της Παλαιστίνης.

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης, επιπρόσθετα,  σημειώνει ότι  για όλα αυτά τα εγκλήματα το Ισραήλ πρέπει να καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο καθώς και ότι η Παλαιστίνη ζήτησε επανειλημμένα από το Ισραήλ να σεβαστεί τους διεθνείς νόμους.

«Η παλαιστινιακή πρεσβεία δράττεται της ευκαιρίας να εκφράσει τις ευχές της, στο φίλο αλβανικό λαό, όπου και αν βρίσκεται, να τον συγχαρεί, εγκάρδια, για την επέτειο των 100 ετών της ανεξαρτησίας του και να του ευχηθεί ευτυχία και ανάπτυξη στο μέλλον».

Η δήλωση του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν σχετική με την αύξηση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας και εξέφραζε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατούσε στο νότιο τμήμα του κράτους του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, λόγω των  επιθέσεων με πυραύλους από την τρομοκρατική κίνηση της  Χαμάς μέσα στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ που είχε ως αποτέλεσμα  αθώοι πολίτες να χάσουν τη ζωή τους και στις δύο πλευρές, στο Ισραήλ και στη Γάζα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Το Αλβανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς και ζήτησε  την άμεση κατάπαυση της βίας και την αποκατάσταση της ειρήνης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr