Αλβανία: «Οι τσάμηδες γιορτάζουν και θυμούνται»



‘Ο Ίντριζι δεν απάντησε για το νέο «Κίνημα των Τσάμηδων’

Νοέμβριος 20, 2012.

Εκατοντάδες εθνικές σημαίες της Αλβανίας τοποθετήθηκαν στις λεωφόρους “Bajram Curri” και “Zhan D'Ark”, μαζί με το έμβλημα του Κόμματος της Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας των τσάμηδων της Αλβανίας καθώς και της Λέσχης των Νέων Πατριωτών για την επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας.

Πάνω από τον ποταμό Λάνα έχουν φτιαχτεί τρία μνημεία στα οποία καταγγέλλεται  η  «Συνθήκη του Λονδίνου», με την οποία χωρίστηκαν τα αλβανικά εδάφη, γράφει το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος του κόμματος των αλβανοτσάμηδων-PDIU, Σπετίμ Ίντριζι, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να λησμονηθεί, όπως και πέρσι είχαμε πει, για το έγκλημα που έγινε να διαιρεθούν οι Αλβανοί σε πέντε χώρες. Είμαστε εδώ να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας να αγωνιστούν για την εθνική ενότητα».

Ενώ ο Ίντριζι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την επισημοποίηση  της οντότητας του «Κινήματος των Τσάμηδων» πριν από λίγες ημέρες,  μια, δηλαδή,  ακόμη  πολιτική έκφραση, για τους  Αλβανοτσάμηδες, προτίμησε να μην απαντήσει, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr