Δορυφόροι εντόπισαν ιρανικούς πυραύλους σε πλοίο για τη Γάζα



Νοέμβριος 25, 2012.

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε ότι αναγνωριστικοί δορυφόροι του Ισραήλ έχουν ανιχνεύσει ιρανικούς πυραύλους σε πλοίο  το οποίο έχει προορισμό τη Γάζα.


Στο πλοίο υπάρχουν πύραυλοι τύπου Fajr-5, όπως αυτοί που έπεσαν πριν μια εβδομάδα στο Τελ Αβίβ καθώς και βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Shahab-3, οι οποίοι πρόκειται να εγκατασταθούν  στο Σουδάν, προκαλώντας άμεση απειλή για το Ισραήλ.

Τα υλικά αυτά πρέπει να περάσουν μέσα από την Ερυθρά Θάλασσα, την Αίγυπτο και το Σουδάν, ακολουθώντας συγκεκριμένη  πορεία ώστε να παραδοθούν.

Ισραηλινές πηγές είπαν στην προαναφερόμενη εφημερίδα ότι κατά πάσα πιθανότητα τα ιρανικά πλοία τα οποία είναι  τώρα αγκυροβολημένα στην Ερυθραία, θα συνοδεύσουν το πλοίο που μεταφέρει τους πυραύλους στην Ερυθρά θάλασσα.

Το φορτίο ετοιμάστηκε την περασμένη εβδομάδα, σε μια εποχή που ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας μαίνονταν.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στους Sunday Times: «Ανεξάρτητα από τους όρους της κατάπαυσης του πυρός, θα επιτεθούμε και θα καταστρέψουμε όλο το πολεμικό υλικό που προορίζεται για τη Γάζα όταν το εντοπίσουμε», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr