Η Ιαπωνία αναπτύσσει νέο Μη Επανδρωμένο Εναέριο Όχημα



Νοέμβριος 4, 2012.

Τόκιο.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας σκοπεύει μέσα στα προσεχή τέσσερα χρόνια να αναπτύξει ένα νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα στην εφημερίδα «Yoimuri Shimbun» και το έργο αυτό θα κοστίσει τρία δις γιεν ή 37 εκατομμύρια δολάρια.


Οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν αποκαλυφθεί. Είναι γνωστό , ωστόσο, ότι τα αναπτυσσόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν σε υψόμετρο 13.500 μέτρων και θα έχουν αυτονομία καυσίμου για 22 ώρες.

Οι κύριος σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι για τη διεξαγωγή περιπολίας  πάνω από τα χωρικά ύδατα και την παρακολούθηση πιθανής εκτόξευσης πυραύλου από το έδαφος της Βόρειας Κορέας, σημειώνει χαρακτηριστικά το Ιταρ Τας.

Σήμερα η Ιαπωνία χρησιμοποιεί  το πολλαπλό σύστημα παρακολούθησης των ΗΠΑ, ‘AEGIS’ το οποίο έχει εγκατασταθεί στα ιαπωνικά πολεμικά πλοία.

Ωστόσο τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν η Πιονγκγιάνγκ προέβη σε εκτόξευση πυραύλου, το σύστημα «AEGIS» απέτυχε να τον εντοπίσει.

Το ίδιο συνέβη και με τα ραντάρ που βρίσκονταν στα πολεμικά αεροσκάφη. Τότε ο Ιαπωνικό Υπουργείο Άμυνας υποβλήθηκε σε σοβαρή κριτική και ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας Τανάκα Ναόκι, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr