Το Ιράν ανέστειλε τον εμπλουτισμό ουρανίου



Νοέμβριος 4, 2012.

Τεχεράνη.

Το Ιράν σταμάτησε τον εμπλουτισμό ουρανίου στο 20 τοις εκατό, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian»,  επικαλούμενη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Ο Ιρανός βουλευτής Μοχάμαντ Χοσέιν Ασφάρι, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική  και την εθνική ασφάλεια δήλωσε ότι αυτό είναι μία ένδειξη της ‘καλής πίστης’ του Ιράν καθώς μετριάζει την πολιτική του πριν από τον επόμενο γύρο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ, μετά από τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της τηλεόρασης ‘Αλ Αραμπίγια’ ο Ασφάρι δήλωσε ότι ελπίζει με ενέργεια αυτή του Ιράν να αρθούν οι κυρώσεις, διαφορετικά η χώρα θα συνεχίσει το πρόγραμμά της.

Οι διαπραγματεύσεις αποσκοπούν στο να εξαναγκάσουν το Ιράν να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, αφού σημείωσε μικρή πρόοδο, και αυτό έχει αναγκάσει τις χώρες της Δύσης να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους.

Επιπρόσθετα, αυξάνεται  η πιθανότητα ανάληψης από το Ισραήλ στρατιωτικής δράσης, εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr