Εγκαταλείπουν οι Ρώσοι τη Ναυτική Βάση στην Ταρτούς;




Νοέμβριος 3, 2012.

Ανώτερος  αξιωματούχος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας είπε στο Ιντερφάξ ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο PM-138 έχει ολοκληρώσει το έργο του  και από τη ναυτική βάση της Ταρτούς επιστρέφει στη μόνιμη βάση του, τη Σεβαστούπολη.



Το ρωσικό πλοίο- τεχνικού τομέα-  PM-138  συμπλήρωσε επτά μήνες στην αποστολή του  και είναι ένα από τρία πλοία του ρωσικού στόλου που παρέχουν  τεχνολογική - επαγγελματική υποστήριξη.

Ρωσικές αναφορές που παρουσιάστηκαν στα  μέσα μαζικής ενημέρωσης, σημειώνουν ότι το PM-138 στην Ταρτούς παρέλαβε 80  υπαλλήλους του τεχνικού τομέα,   προκειμένου να εγκαταλείψουν τη βάση.

Οι εφημερίδες Vzglad και Izvestia ανέφεραν ότι το προσωπικό περίμενε, για τη μετακίνησή του, εντολή από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε  για τρεις αποθήκες και ένα κτήριο της διοίκησης των ρωσικών αρχών, έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την παράδοσή τους στις συριακές αρχές.

Επιπρόσθετα η εφημερίδα Ιζβέστια ανέφερε ότι ο διοικητής  στη βάση της Ταρτούς, Νμίτρι Γιβορόνκοφ,  ανέφερε ότι λόγω των συγκρούσεων των κυβερνητικών δυνάμεων και της αντιπολίτευσης, η βάση αντιμετώπισε προβλήματα στην παραμονή της  και ανακοίνωσε  την προετοιμασία εκκένωσης της.

Εντούτοις ρωσικές πηγές ασφαλείας αντικρούουν τους ισχυρισμούς αυτούς  που σχετίζονται με την απομάκρυνση του PM-138,  δηλώνοντας ότι ένα νέο σκάφος θα το αντικαταστήσει στην περιοχή της Συρίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα



 --

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr