Τουρκία: « Η Άγκυρα έδωσε μια ισχυρή απάντηση στην ελληνική πλευρά»



 ‘Για τις δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου  στην Κύπρο, η Άγκυρα, η Τουρκία, για άλλη μια φορά έδωσε μια ισχυρή απάντηση’

Νοέμβριος 3, 2012.

Άγκυρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών « Οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι, έχουν τα ίδια αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα  επί των φυσικών πόρων και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί», προειδοποίησε.

Το Υπουργείο Εξωτερικών  προέβη σε σκληρή δήλωση σχετικά με την  δεύτερη έναρξη  εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου από την πλευρά της Κύπρου η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία υποβολής προσφορών.

Το Υπουργείο δήλωσε συγκεκριμένα:

«Οι Τουρκοκύπριοι, οι Ελληνοκύπριοι , στο νησί γενικά, έχουν ίσα και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα  επί των φυσικών πόρων  εξ’ ολοκλήρου της υφαλοκρηπίδας. Η παραμέληση αυτού του γεγονότος και η συνέχιση των δραστηριοτήτων αποτελεί ελληνική μονομερή προκλητική  ενέργεια κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων ( του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων) και μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», αναφέρει η δήλωση.

Οι εταιρείες οι οποίες θα συνεργαστούν στο ελληνικό τμήμα των ενεργειακών τομέων θα αποκλειστούν στο μέλλον  από την Τουρκία, όπως τονίστηκε.

Με αυτήν  την εξήγηση, η Τουρκία επανέλαβε την έκκληση της προς τις πετρελαϊκές εταιρείες να αποσύρουν τις προσφορές τους, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr