Ελλάδα: «Οι Έλληνες νεοναζί επιδιώκουν το κλείσιμο των αλβανικών σχολείων»



Νοέμβριος 25, 2012.

Το νεοφασιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» -γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να κλείσουν αμέσως τα σχολεία στην αλβανική γλώσσα στην Ελλάδα.


Το Κόμμα αυτό θέλει, επίσης, να προσαγάγει στη δικαιοσύνη όσους έχουν επιτρέψει κάτι τέτοιο σε ορισμένες περιοχές στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, του ελληνικού νεοναζιστικού πολιτικού κινήματος, το κόμμα του αντιτίθεται σθεναρά και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο ελληνικό κοινοβούλιο για να κλείσει αυτά τα προγράμματα και τα σχολεία της αλβανικής γλώσσας, όπως σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Shekulli’.

Σύμφωνα με τις θέσεις του κόμματος αυτού δεν υπάρχει συμφωνία και στρατηγική της κυβέρνησης καθώς και του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, για αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα, και δηλώνουν  ότι όσοι λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες ενέργειες  θα  βρουν μπροστά τους τη ‘Χρυσή Αυγή’ και θα τιμωρηθούν από το νόμο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr