Τουρκία: Δεν δηλητηριάστηκε ο Τουργκούτ Οζάλ



Νοέμβριος 2, 2012.

Άγκυρα.

Η Εγκληματολογική Υπηρεσία της Τουρκίας αρνήθηκε αναφορές ότι ο πρώην πρόεδρος  της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, δηλητηριάστηκε.


Νωρίτερα η τουρκική εφημερίδα ‘Bugun’ είχε δημοσιεύσει  ότι ιατροδικαστές βρήκαν δείγματα δηλητηρίου στο λιωμένο σώμα του Τούρκου προέδρου και συγκεκριμένα βρήκαν, όπως έλεγε το δημοσίευμα ‘ίχνη στρυχνίνης».

«Μου είναι αδιανόητο ότι δημοσιεύθηκε κάτι τέτοιο. Δεν βρέθηκε καμιά σχετική ουσία. Άλλωστε η έκθεση της ιατροδικαστικής έκθεσης  δεν είναι ακόμη έτοιμη. Θα την υποβάλλουμε τον επόμενο μήνα, στο Γραφείο του Εισαγγελέα», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της ιατροδικαστικής εξέτασης Χαλούκ Ιντσέ.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι  η υπηρεσία του δεν έχει δικαίωμα να δημοσιοποιήσει αποτελέσματα των εξετάσεων και αυτό μπορεί να το πράξει μόνο η ποινική δίωξη, εάν το κρίνει σκόπιμο.

Το φέρετρο του Τουργκούτ Οζάλ είχε εκταφεί στις 2 Οκτωβρίου του 2012 κατόπιν εντολής του  Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Οζάλ πέθανε στις 17 Απριλίου 1993, και η επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια θανάτου του ήταν η καρδιακή προσβολή.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr