Η Σόφια θέλει έργα και όχι επιστολές από τα Σκόπια



Νοέμβριος 2, 2012.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ δήλωσε ότι η Σόφια θα αξιολογήσει τις διμερείς σχέσεις με έργα και όχι με επιστολές.


Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αντέδρασε μετά τη λήψη  της επιστολής από τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ με την οποία σημειώνεται ότι η χώρα του μπορεί να γιορτάζει μαζί με τη Βουλγαρία κοινές ιστορικές επετείους.

Καθόρισε, μάλιστα, ο πρόεδρος των Σκοπίων,  τις επετείους αυτές  ως εξής:  την Ημέρα της Ευρώπης, την ημέρα της αναγνώρισης της χώρας από τη Βουλγαρία και την ημέρα της ίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Βούλγαρος πρόεδρος είπε ότι δεν σχεδιάζει να συνεχίσει την αλληλογραφία με τον ομόλογό του στα Σκόπια.

Σχολιάζοντας, άλλωστε,  τις προτάσεις που εξέθεσε ο Ίβανοφ, ο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ δήλωσε:

«Οι προτάσεις αυτές απέχουν πολύ από τις ημερομηνίες τις οποίες η Βουλγαρία θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν κοινές γιορτές. Υπάρχουν πολλές ημερομηνίες που μας συνδέουν πριν από την ενσωμάτωσή μας στην ΕΕ, γιατί, δηλαδή, να μην γιορτάζουμε μαζί την επέτειο του Γκότσε Ντέλτσεφ;»

Ο Βούλγαρος πρόεδρος τόνισε ότι είναι καιρός να υπάρξουν μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας συγκεκριμένες λύσεις στα ανοικτά θέματα μεταξύ των δύο κρατών.



--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr