ΔΝΤ: «Να πληρώσουν και οι πλούσιοι Έλληνες»



Νοέμβριος 2, 2012.

(βουλγαρικό δημοσίευμα)

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ότι οι πλούσιοι πολίτες στην Ελλάδα πρέπει να καταβάλουν το μερίδιο των φόρων που τους αναλογεί. 


Αυτό το μήνυμα ήρθε σε μια εποχή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση «σοκ» μετά την ανακοίνωση του καταλόγου των προσώπων που έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό και δεν πληρώνουν φόρους στη χώρα, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα το οποίο επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου  του ΔΝΤ, Gerry Rice, ότι οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει και αυτοί να επωμισθούν τα βάρη της σοβαρής κρίσης και όχι μόνο οι φτωχοί συμπατριώτες τους.

Το δημοσίευα αναφέρεται στη  λεγόμενη «Λίστα Lagarde», που ονομάστηκε από την εκτελεστική διευθύντρια  του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,  η οποία ως υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας παρέδωσε το 2010 τη λίστα αυτή στον Έλληνα συνάδελφό της και περιείχε σε αυτήν  πάνω από δύο χιλιάδες ονόματα Ελλήνων  που τηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζα της Ελβετίας, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Κρος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr