«Ο παππούς του Αραφάτ πολέμησε με τον Οθωμανικό στρατό»



Νοέμβριος 22, 2012.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Süleyman Gündüz,  δήλωσε  ότι ο παππούς του Γιάσερ Αραφάτ είχε πολεμήσει με τον Οθωμανικό Στρατό.


 Ο Τούρκος βουλευτής μιλώντας σε τουρκικό κανάλι (aHaber) ανέφερε ότι όταν πήγε να δει τον Γιάσερ Αραφάτ το  Μάιο του  2002 στη Λωρίδα της Γάζας του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο παππούς ήταν στον Οθωμανικό στρατό.

«Πήγα για να μιλήσω μαζί του, ήταν εκεί στη Δυτική όχθη, στη Ραμάλα. Τον επισκέφθηκα με το φως των κεριών, όπου καθόταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. 

Μιλήσαμε για την παλαιστινιακή υπόθεση και  τον ισλαμικό κόσμο. Κάποια στιγμή μου είπε:  ο παππούς μου ήταν στρατιώτης με τον Οθωμανικό στρατό και πολέμησε στη Γαλλικία για  τον τουρκικό πολιτισμό. Ο παππούς μου ήταν για μεγάλο διάστημα στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε εκεί συγγενείς».

 Ο Süleyman Gündüz ανέφερε ότι ο παλαιστίνιος Γιασέρ Αραφάτ του είπε ότι ήταν τουρκικής καταγωγής και αυτό φαινόταν και από το παρουσιαστικό του, την γνώση της τουρκικής γλώσσας αλλά και από το χρώμα του. «Είμαστε Τούρκοι που μεταναστεύσαμε στην Παλαιστίνη», δήλωσε ότι του είπε, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr