Τουρκία : Οι Patriot σε Ντιγιαρμπακίρ, Μαλάτια και Καχραμανμάρας.



Δεκέμβριος 12, 2012.

Η μελέτη της εγκατάστασης των συστοιχιών Patriot από το ΝΑΤΟ, στην Τουρκία, έχει ολοκληρωθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία ενδεχόμενη επίθεση από τη Συρία.
Οι Τούρκοι διοικητές έχουν φθάσει στο τελικό αποτέλεσμα της τοποθέτησης  των πυραύλων με τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ. Ως  κύρια θέση,  προτάθηκε η εγκατάσταση τους, στην περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ και στα Μαλάτια.

Μάλιστα, τη δεύτερη Διοίκηση της πολεμικής αεροπορίας στο Ντιγιαρμπακίρ, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει ως επίκεντρο  της δραστηριότητας του.

Σύμφωνα με αξιωματούχους η αεροπορική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ θα χρησιμεύσει για την εγκατάσταση δύο συστοιχιών πυραύλων Patriot, όπως δηλώθηκε.

Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από το γεγονός ότι η βάση του Ντιγιαρμπακίρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και έχει μεγάλη επιρροή σε περίπτωση μιας επέμβασης στη χώρα αυτήν.

Ένα άλλο σημείο δημιουργίας βάσης πυραύλων Patriot, το οποίο έχει οριστικοποιηθεί είναι τα Μαλάτια, μια τοποθεσία που προτάθηκε από την Τουρκία, λόγω της εγκατάστασης εκεί των συστημάτων Ραντάρ του ΝΑΤΟ.

Επίσης άλλα σημεία στα οποία έχει προταθεί η εγκατάσταση των συστημάτων Patriot είναι  η Σανλιούρφα, το Γκαζιαντέπ και το Χατάι.

Νεότερο δημοσίευμα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι στην περιοχή Καχραμάνμαρας θα γίνει εγκατάσταση δύο γερμανικών αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot. Τα δημοσιεύματα επικαλούνται το γερμανικό περιοδικό  Der Spiegel, μάλιστα, η εγκατάσταση στην περιοχή αυτή θα γίνει τις πρώτες ημέρες του 2013 και θα καλύπτει προστασία σε τουλάχιστον 400 χιλιάδες κατοίκους, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα του “Dunya Bulteni”.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr