Η ...λύπη του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών



‘κανένας σχολιασμός για τις αντιδράσεις’

Δεκέμβριος 12, 2012.

Με λύπη αντιμετώπισε το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών, που το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν όρισε ημερομηνία για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με τα Σκόπια. Χαιρέτισε, όπως λέγεται,  τη δυνατότητα για μια τέτοια απόφαση κατά την επόμενη περίοδο.


Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για τη συνεδρίαση κατά την οποία η βασική πολιτική της επέκτασης παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανέλαβε τη δέσμευση να ενισχυθεί παγκοσμίως η προοπτική της χώρας ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Το Υπουργείο αποδέχθηκε το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνώρισε και χαιρέτισε την πρόοδο που πραγματοποιήθηκε στη FYROM στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στους βασικούς τομείς της εκλογικής διαδικασίας, της ελευθερίας της έκφρασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη δημόσια διοίκηση και  στην εφαρμογή της Συμφωνίας Πλαισίου της Οχρίδας.
Η δέσμευση με την οποία η κυβέρνηση και όλοι οι κρατικοί θεσμοί έχουν εφαρμόσει τους στόχους μέσω του διαλόγου υψηλού επιπέδου έχει αναγνωριστεί από τους αρμόδιους»

Το σκοπιανό υπουργείο τονίζει ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται με επιμέλεια στα συμπεράσματα του Συμβουλίου, ώστε στη διάρκεια της επόμενης Ιρλανδικής Προεδρίας- κατά το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους- να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με τα Σκόπια, τον Ιούνιο του 2013», όπως αναφέρει.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr