Βουλγαρία: Οι αμυντικές δαπάνες στο 1,5 τοις εκατό του ΑΕΠ



Δεκέμβριος 18, 2012.

Σόφια.

Στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, η Βουλγαρία, μέχρι το 2017, θα συμβάλει στην επίτευξη του μέσου όρου του 1,5 % του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες της.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, κατά το σημερινό Συμβούλιο Άμυνας.


Οι αμυντικοί προϋπολογισμοί των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μειώνονται, το ίδιο θα ισχύσει και για τη Βουλγαρία και μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες θα διατηρηθούν οι αναγκαίες αμυντικές ικανότητες, δήλωσε ο πρόεδρος της  Βουλγαρίας.

Η Λευκή Βίβλος για την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις συνάδει με την επιτυχή εφαρμογή του ενιαίου συνόλου των δυνάμεων, με τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ των προβλεπόμενων και των πραγματικών αμυντικών δυνατοτήτων των πόρων της χώρας. Οι πόροι αυτοί δεν θα είναι λιγότεροι από το 1,5 τοις εκατό του ΑΕΠ για τη διατήρηση του προσωπικού και των τρεχουσών δαπανών.

Ο Πλεβνέλιεφ τόνισε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις στο βουλγαρικό στρατό ώστε να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και στη συμμετοχή της χώρας στις παγκόσμιες αποστολές της Συμμαχίας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr