Η Βουλγαρία δεν θέτει όρους για την ένταξη της Σερβίας



Δεκέμβριος 18, 2012.

Ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία δεν θα θέσει όρους για στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, αλλά τόνισε ότι το Βελιγράδι έχει κάποια εργασία που πρέπει να εξακολουθήσει να εκτελεί, αν θέλει πραγματικά  να εισέλθει πραγματικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια- υπονοώντας τη βουλγαρική μειονότητα- στις λεγόμενες ‘δυτικές επαρχίες’.


Στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας έκανε σαφές ότι η χώρα του δεν θα θέσει εμπόδια στη Σερβία στο δρόμο προς την Ευρώπη.

Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν οι αρχές της  Σόφιας θα ζητήσουν από τη Σερβία να υπογράψει συμφωνία σχέσεων καλής γειτονίας με απαιτήσεις που έχουν τεθεί και στα Σκόπια, ο Μλαντένοφ απάντησε ότι  «η Βουλγαρία δεν θα επιβάλει όρους» στη Σερβία, στην κονή συνέντευξη Τύπου με το Σέρβο υπουργό  Εξωτερικών, Ιβάν Μάρκιτς.

Ορισμένα μέσα μαζικής επικοινωνίας της Βουλγαρίας επέκριναν τον Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικό που δεν έθεσε όρους για τη βουλγαρική μειονότητα στο Μποσίλεγκραντ της Σερβίας.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr