Γκρούεφσκι: Η ελληνική πρακτική παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την αξιοπιστία της ΕΕ



Δεκέμβριος 14, 2012.

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, για την μη ύπαρξη απόφασης για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.

«Είμαστε απογοητευμένοι για άλλη μια φορά που δεν υπάρχει απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αν και το άξιζε η χώρα μας», είπε ο Γκρούεφσκι.


Στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με την πρακτική που ακολουθεί παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά όλα τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, που εργάστηκαν σκληρά για την επίτευξη προόδου στο φάκελο της διεύρυνσης. Εμείς δεν θα απογοητευτούμε και θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και του διαλόγου»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τον αποκλεισμό από το νότιο γείτονά μας, που ευνοεί την πρακτική των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και της μη συμμόρφωσης στις δεσμεύσεις. Είναι μία πρόκληση για την αξιοπιστία της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απάντησή μας είναι πραγματικά ευρωπαϊκή. Θα συνεχίσουμε με τις μεταρρυθμίσεις, θα συνεργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διάδοση της ειρήνης, της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από ό, τι η πρακτική του αποκλεισμού που ακολουθείται», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr