Σκόπια: Πρόσκληση για έρευνα ορυκτού πλούτου




Δεκέμβριος 22, 2012.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων προέβη σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για επιλογή αναδόχου, για λεπτομερείς γεωλογικές έρευνες ορυκτών σε 72 περιοχές της χώρας, με έκφραση ενδιαφέροντος  έως τις 21 Ιανουαρίου 2013.


Μεταξύ των τοποθεσιών για έρευνα είναι και η Μαϊντάν στο Καβαντάρτσι, γνωστή ως τοποθεσία Άλσαρ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Αλεξαντάρ Γκεοργκίεφ σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στη γεωλογική έρευνα, κυρίως από διεθνείς εταιρείες, αλλά δίνεται η ευκαιρία και σε  εγχώριες εταιρείες.

«Ειδικά,  για την τοποθεσία Μαϊντάν έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους αρκετές εταιρείες, ως επί το πλείστον από τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και τον ανατολικό κόσμο, που έχουν απευθυνθεί στην Κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών και απαιτούν πιο λεπτομερή στοιχεία αυτής της έρευνας», είπε ο Γκεοργκίεφ.

 Το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή Άλσαρ  είναι αυξημένο
 αφού έχουν εντοπιστεί το σπάνιο ορυκτό θάλλιο (Lorandite) που εντοπίζεται σε χρυσοφόρες περιοχές.

Μετά την παραλαβή της παραχώρησης, η ανάδοχος  εταιρεία, θα διεξάγει έρευνες για μία περίοδο δύο έως τέσσερα χρόνια και ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα έχει την ευκαιρία της παραχώρησης για εκμετάλλευση.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται τοποθεσίες για μέταλλα, διακοσμητική πέτρα και γεωθερμικά νερά.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr