Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στα Σκόπια



Δεκέμβριος 26, 2012.

Σκόπια.

Διπλωμάτες δυτικών χωρών προειδοποιούν ότι η αύξηση των εντάσεων και των πολιτικών αντιπαραθέσεων,  ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε κλιμάκωση της συνολικής αντιπαράθεσης.


Η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει ανησυχίες για τις πρόσφατες εντάσεις και τις βίαιες διαδηλώσεις στο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, όπως αυτές παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα στο Κοινοβούλιο δίνοντας μία κακή εικόνα της χώρας.

«Υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία για την πρόσφατη κατάσταση από τις γενικότερες εντάσεις. Η διεθνής κοινότητα έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αυξηθούν οι εντάσεις. Οι έντονες διαιρέσεις τόσο στο πολιτικό όσο και στο εθνικό επίπεδο και η μη έγκαιρη επέμβαση στο σωστό χρόνο για την περαιτέρω εμβάθυνσή  τους,  θα μπορούσε να οδηγήσει στην κλιμάκωση της κατάστασης με ανεξέλεγκτες συνέπειες», δήλωσε η διπλωματική πηγή στα Σκόπια.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο των Σκοπίων, η διεθνής κοινότητα ενδιαφέρεται για μια γρήγορη λύση μέσω του πολιτικού διαλόγου και του αμοιβαίου συμβιβασμού, διαφορετικά η χώρα θα χάσει την τρέχουσα διαδικασία  για την κατάληξη σε ένα σχέδιο προς  την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.

«Οι προσδοκίες είναι ήδη μικρές για μια συμβιβαστική λύση, που οφείλεται στην εμβάθυνση του χάσματος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά πρέπει να δοθεί ώθηση για να κινηθεί προς μια πολιτική διαδρομή του διαλόγου», τονίζει η Ευρωπαίος διπλωμάτης,  περιμένοντας μηνύματα και σαφή σήματα από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr