Εντάσεις και επεισόδια στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων



Δεκέμβριος 16, 2012.

Σκόπια.

Το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2013, προκάλεσε έντονες συζητήσεις και άγρια λεκτικά επεισόδια μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών της αντιπολίτευσης. Οι διαμάχες και οι αντιπαραθέσεις των βουλευτών συνοδεύτηκαν με απειλές που θα μπορούσε να ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή βία μεταξύ των αντιπροσώπων.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής  Νομικών Θεμάτων και βουλευτής του VMRO-DPMNE κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από βουλευτή του αντιπολιτευόμενου κόμματος στο χέρι.

Οι βουλευτές του SDSM αρνήθηκαν την κατηγορία και δήλωσαν ότι αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης να κατηγορήσει την αντιπολίτευση.

Οι σχέσεις των μελών των δύο κομμάτων επιδεινώθηκαν και ενδέχεται να προκληθεί στασιμότητα στο κοινοβουλευτικό έργο για την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2013.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση η έγκριση του προϋπολογισμού θα προκαλέσει χάος και κοινωνικο-οικονομική κρίση στη χώρα των Σκοπίων.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr