Αίγυπτος: Συγκρούσεις μπροστά το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο



Δεκέμβριος 5, 2012.

Αρκετές χιλιάδες του κινήματος  της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» άρχισαν την Τετάρτη συμπλοκές με τις ομάδες της αντιπολίτευσης στην πλατεία  του προεδρικού μεγάρου στο Κάιρο.


Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα  οι ισλαμιστές που υποστηρίζουν τις πολικές του προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, πήραν τον έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή.

-τελευταία ενημέρωση 18:39-

Αρκετές χιλιάδες εκπρόσωποι του κινήματος «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και ομάδων της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε διαδικασία μάχης, κοντά στο προεδρικό μέγαρο του Καΐρου, αναφέρθηκαν, μάλιστα, τραυματίες.

Την  πρώτη θέση καταλαμβάνει- το Ισλαμικό Κίνημα «Μουσουλμανική Αδελφότητα» που δημιούργησε  μια αντι-διαδήλωση, για την υποστήριξη του τελευταίου προεδρικού διατάγματος.

Στην πλατεία που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την κατοικία του αρχηγού του κράτους, στην περιοχή της Ηλιουπόλεως, στην πρωτεύουσα, χιλιάδες άτομα φώναζαν συνθήματα ανατροπής του σημερινού καθεστώτος.

Τα συνθήματα ομιλούν για ανατροπή της κυβέρνησης και του προέδρου της χώρας, σημειώνει το πρακτορείο  Νόβοστι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr