«Η Βουλγαρία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για επενδύσεις σε ακίνητα»Ρωσικό δημοσίευμα για απάτες σε βουλγαρικά ακίνητα

Δεκέμβριος 11, 2012.

Μόσχα.

Οι Ρώσοι αφελώς πιστεύουν ότι η απάτη είναι δυνατή μόνο στη χώρα τους, ενώ στο εξωτερικό, όλα είναι αξιόπιστα και δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Αυτή η άποψη είναι πολύ δαπανηρή για τους αγοραστές στέγης, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».


Στο πλαίσιο αυτό , η συμβουλευτική εταιρεία «Indriksons» έχει ετοιμάσει μία λίστα με τις χώρες στις οποίες οι Ρώσοι τα τελευταία χρόνια ονειρεύονται ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα και πολλοί έχουν χάσει τα περισσότερα των χρημάτων τους.

Πρώτη είναι η Βουλγαρία. Περίπου 60.000 Ρώσοι έχουν χάσει τα χρήματά τους επενδύοντας στην αγορά οικιών στη Βουλγαρία, πριν από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, δήλωσε ο Ιγκόρ Ίντρικσονς.

Σε πολλές περιπτώσεις, Ρώσοι πολίτες έχουν πέσει θύματα διπλής πώλησης των ακινήτων. Τα προβλήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι στη Βουλγαρία, οι τίτλοι ιδιοκτησίας εκδίδονται μόνο μετά την κατασκευή του 80% του κτηρίου.

Επιπλέον η Βουλγαρία, κατατάσσεται πρώτη στη λίστα των χωρών με τις υψηλότερες προμήθειες στους μεσίτες και στις μεγαλύτερες δαπάνες μάρκετινγκ που πολλές φορές φθάνουν στο 45% της τελικής τιμής του ακινήτου, σημειώνει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό Φόκους.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr