Η επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στο Τέτοβο



Δεκέμβριος 23, 2012

Τέτοβο-Σκόπια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση, Αλί Αχμέτι, συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Σκοπίων, η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι τουρκικές επενδύσεις στα Σκόπια καθώς και η πολιτική κατάσταση στη χώρα και στην περιοχή γενικότερα.

Ο Νταβούτογλου  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό ρόλο του Αχμέτι σε όλες τις διαδικασίες των Σκοπίων και της περιοχής και την αξιοποίηση της τουρκικής βοήθειας σε όλους τους τομείς.

Ο Αχμέτι κάλεσε την Τουρκία να διευκολύνει την ταχύτερη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και να ενθαρρύνει τις τουρκικές επενδύσεις στα Σκόπια, ώστε να βοηθηθεί η οικονομία.

Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI, ήταν παρών στη τελετή απονομής του τίτλου Honoris Causa στον Τούρκο πολιτικό από το κρατικό πανεπιστήμιο του Τέτοβο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr