Η Ρωσία θα αντικαταστήσει τους βαλλιστικούς πυραύλους με πέμπτης γενιάς



Δεκέμβριος 14, 2012.

Η Ρωσία βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης νέων διηπειρωτικών  βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι στο μέλλον θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα συστήματα πυραύλων με νέα της πέμπτης γενιάς, όπως τα «Γιαρς» (Ярс) και τα  «Τοπόλ-Μ» (Тополь-М), δήλωσε στο Ria Novosti  ο διοικητής των δυνάμεων της ρωσικής πυραυλικής στρατηγικής, στρατηγός Σεργκέι Καρακάεφ.


Κατά το 2012 ο ρωσικός στρατός έχει πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές του νέου πυραύλου και η τελευταία δοκιμή έγινε στις 24 Οκτωβρίου στο πεδίο δοκιμών του «Καπούστιν Γιαρ» στο Αστραχάν.

Αυτός ο πύραυλος μεγιστοποιεί τις δυνατότητες χρήσης του με την υπάρχουσα τεχνολογία  και με τα πυραυλικά συμπλέγματα της πέμπτης γενιάς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος και το κόστος της δημιουργίας του», είπε ο Καρακάεφ.

Όπως σημείωσε δεν θεωρεί απαραίτητο να ανακοινώσει προσωρινά αποτελέσματα του έργου ‘για ευνόητους λόγους’.

Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν  ότι οι δημιουργοί  του πυραύλου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr