Σκόπια: Το κόμμα των Βλάχων εκφράζει την απογοήτευσή του για την Ευρωπαϊκή Ένωση




Δεκέμβριος 15, 2012.

Το κόμμα των Βλάχων στα Σκόπια (ПВМ) εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο εκφράζει την απογοήτευσή του για την άρνηση της ΕΕ να χορηγήσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.



«Παρά το γεγονός ότι η χώρα επί επτά χρόνια έχει το καθεστώς υποψήφιας χώρας, παρά την πρόοδο των πολιτών και της κυβέρνησης, η οποία αναγνωρίζεται από στα συμπεράσματα του Συμβουλίου των Υπουργών της ΕΕ, οι ηγέτες της Ευρώπης έχασαν την ευκαιρία να συμβάλλουν θεμελιωδώς όχι μόνο για τη σταθερότητα και την ευημερία στη χώρα, αλλά και στα Βαλκάνια.

» Η αποτυχία στις Βρυξέλλες, είναι πρόκληση για την αξιοπιστία της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όπως έγινε στο παρελθόν, οι συνέπειες μιας τέτοιας αποτυχίας, θα επιβαρύνει άμεσα τους πολίτες της χώρας και της περιοχής».

Η δήλωση η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο των Βλάχων, Μίτε Κοστόφ, χαιρετίζει στη συνέχεια την απόφαση της Ουγγαρίας, να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα στις διμερείς τους σχέσεις και εκφράζει την ελπίδα, το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, που ως τώρα δεν το έχουν κάνει, γράφει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr