Σκόπια: «Οι χώρες που μας υποστήριξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση»




Δεκέμβριος 15, 2012.

«Το εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Ρεπούμπλικα’ – ‘Република’ στο τελευταίο τεύχος του,  αναφέρει τις χώρες που ψήφισαν υπέρ μας, να λάβουμε, δηλαδή, ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


 Στο Συμβούλιο των Υπουργών στις Βρυξέλλες, θετικές χώρες ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σλοβενία και η Ουγγαρία. Εκδηλωτικά υπέρ των Σκοπίων τάχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Ράινχολντ Λοπάτκα.

Σε αντίθεση με αυτόν, πιο ήσυχος υποστηρικτής των Σκοπίων ήταν ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χάγκ, ο οποίος μετά την ομιλία του κάλεσε τον Αβραμόπουλο «η Αθήνα να ενεργήσει στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών και μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την διεύρυνση της Ένωσης».

Θετική για τα Σκόπια ήταν και η στάση του Καρλ Μπίλντ (Σουηδία). Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάι Μλαντένοφ, τελείωσε την ομιλία του  με θετικούς τόνους.

Κορυφαία αποχή ήταν αυτή του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, αναφέρει το δημοσίευμα της  ‘Ρεπούμπλικα’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr