Σκόπια: Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα μηνύσει Υπουργούς και πρόεδρο Κοινοβουλίου για κατάλυση της Δημοκρατίας



Δεκέμβριος 26, 2012.

Σκόπια.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα – SDSM θα καταθέσει μηνύσεις προς όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως διατείνεται η αντιπολίτευση, «συμμετείχαν στο κομματικό πραξικόπημα της αστυνομίας, η οποία εισέβαλε στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων».


Σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Άνα Πάβλοφσκα-Ντάνεβα, είπε ότι η νομική ομάδα  ανέλυσε  τα αποδεδειγμένα πρακτικά των περιστατικών από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο.

«Η νομική μας ομάδα προβαίνει σε σοβαρή ανάλυση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα περιστατικά για τον προσδιορισμό των γεγονότων και με τη βάση αυτή θα προετοιμαστεί νομικά η ποινική δίωξη των υπευθύνων, η οποία θα κατατεθεί.

Τα γεγονότα έχουν  δημιουργήσει μη αμφισβητούμενες  εύλογες κατηγορίες κατά του προέδρου της Συνέλευσης, Βελιανόφσκι, ότι με λήψεις ορισμένων αποφάσεων έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και το νόμο που διέπει στα περί της Συνέλευσης και του Κανονισμού του Κοινοβουλίου. Η ευθύνη για τη βία κατά των βουλευτών από τις αστυνομικές δυνάμεις βαρύνει την υπουργό Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόσκα για πράξη πραξικοπήματος, τόνισε η Πάβλοσκα Ντάνεβα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Πλάς’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr